ReciklirajMO zajedno

Dragi sugrađani,

S velikim zadovoljstvom najavljujemo kako JP Komunalno Mostar, kao jedinstveno poduzeće, uskoro kreće sa unaprjeđenjem sistema za prikupljanje i tretman otpada na području grada Mostara. Uzbuđeni smo što vas danas pozivamo da nam se pridružite i podržite našu edukativnu kampanju pod sloganom “ReciklirajMO zajedno”.

Naš cilj je učiniti grad Mostar još ljepšim za sve njegove građane i goste, a to možemo postići samo zajedno, uz vašu podršku i doprinos. Komunalna poduzeća iz Trondhajma, Beča i Splita već su uz nas u ovom projektu, mrežu partnera kontinuirano širimo, ali želimo istaknuti kako ste nam upravo vi – Mostarke i Mostarci najvažniji partneri na ovom putu kako bismo zajedno ostvarili našu viziju i misiju – a to je “Organiziran, uređen, čist i zelen Grad Mostar”  (Strategija razvoja Grada Mostara 2022-2027, Strateški cilj 3)

Pozivamo sva zainteresirana udruženja i aktiviste koji se bave zaštitom i očuvanjem prirode, kao i sve ljubitelje ovog grada, da nam se jave na info@komunalno-mostar.ba i daju svoj doprinos u realizaciji ove kampanje. Vaše ideje, angažman i podrška ključni su za uspjeh naših zajedničkih napora.

Očekujte više informacija o kampanji i prvih radova uskoro! Budite uz nas, jer zajedno možemo postići velike promjene za našu zajednicu i okolinu.

#ReciklirajMozajedno